Nieuws

klok waldorf

30-07-2023 vrijescholen.nl 

Waldorf100 Klok zingt tijdens herplaatsen van de grondsteen in Ede

Vrije basisschool de Vuurvogel en kinderopvang lstia uit Ede zijn gerenoveerd, van het aardgas af én verbouwd. Tijdens de werkzaamheden wist het team de grondsteen te lokaliseren en ongeschonden bovengronds te halen. Op 30 juni is de grondsteen samen met een messing koker met actuele inhoud en rozenkwartsteentjes van weleer ceremonieel herplaatst, onder zang van de Waldorf100 Klok.

De grondsteenceremonie markeerde de start van ….  lees verder 

tiny forest basisschool de Vuurvogel Ede

08-11-2022 xon.nu

Nieuw Tiny Forest in Ede: Het magische Vuurvogelbos

EDE – Leerlingen van Basisschool de Vuurvogel hebben vandaag samen een Tiny Forest aangeplant op hun schoolplein. Wethouder Arnold Versteeg was daarbij aanwezig om de feestelijke plantdag te openen en onthulde ook de naam, die door leerlingen zelf is bedacht: Het magische Vuurvogelbos. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het magische Vuurvogelbos is het derde Tiny Forest in gemeente Ede.

Afgelopen weken werd de grond al gereed gemaakt voor het Tiny Forest. Het leukste werk …. lees verder

vuurvogel terug

23-08-2022 Ede Stad

De leerlingen van De Vuurvogel zijn terug in hun eigen gebouw.

Dinsdag 22 augustus was het eindelijk zover. De leerlingen van basisschool De Vuurvogel konden na 1,5 jaar terug naar hun eigen schoolgebouw aan de Nachtegaallaan. De sfeer was uitgelaten. 

De school is aardgasvrij en conform de kaders van BENG en Frisse Scholen klasse opgeleverd. Duurzaam, flexibel  …. lees verder

schoolwerkplak

16-06-2021 Ede Stad

Basisschool De Vuurvogel breidt uit

Steeds meer leerlingen komen naar De Vuurvogel toe. Zij kunnen naast de standaard vakken genieten van al het andere wat een vrijeschool te bieden heeft. Op dit moment wordt het schoolgebouw van De Vuurvogel gerenoveerd. Het zal een modern, fris en licht gebouw worden op een prachtig stukje groen in Ede. De school hoopt over ruim een jaar te starten met een achtste klas.

Schoolleider Maartje ter Beek: ,,Tien jaar lang werkten wij met combinatieklassen, maar dat lijkt bijna verleden tijd te zijn.” Niet alleen leerlingen uit Ede zelf, maar ook  …. lees verder

verhuizing

30-12-2020 Ede Stad

Basisschool De Vuurvogel gaat verhuizen

Basisschool De Vuurvogel in Ede, waar vrijeschoolonderwijs wordt gegeven, gaat verhuizen naar een tijdelijke huisvesting. In de kerstvakantie rijden er grote vrachtwagens door de Nachtegaallaan om alle schoolspullen en het meubilair van De Vuurvogel te verhuizen naar de Oranjelaan in Ede.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de plannen voor …. lees verder

3e gezonde school in Ede

29-06-2020 Ede Stad

De Vuurvogel is derde gezonde school in Ede

EDE Wethouder Leon Meijer heeft maandag het vignet ‘Gezonde school’ uitgereikt aan basisschool de Vuurvogel in Ede. ,,Juist voor kinderen is gezond voedsel heel belangrijk. Kinderen die gezond eten, zitten beter in hun vel en kunnen zich daardoor beter ontwikkelen. Bovendien voorkomt het welvaartziekten in de toekomst”, aldus Meijer. 

Het vignet is een landelijk kwaliteitskeurmerk  …. lees verder

advent op de Vuurvogel

2-12-2019 Ede Stad

Advent op De Vuurvogel

Zondag 1 december was het 1e Advent. De Adventstijd is een tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herfsttijd. Wij zijn op weg naar de langste nacht, het licht wordt steeds schaarser. We keren in deze tijd naar binnen toe.

Dit werd op basisschool De Vuurvogel  …. lees verder

UP4S bij de Vuurvogel

15-05-2019 de Gelderlander

Edes schoolplein ademt Afrikaanse sfeer

EDE – Het kinderkoor van de school van Up4s in het Oegandese Bukomansimbi heeft het schoolplein van De Vuurvlinder in Ede woensdagmiddag even in Afrikaanse sferen gebracht.

lees verder …
(En “de Vuurvlinder” klinkt best leuk en tropisch, maar het gaat in het artikel natuurlijk over basisschool  de VuurVOGEL ..)

koor UP4S

16-04-2019 Ede Stad.nl

Kinderkoor uit Oeganda komt naar basisschool De Vuurvogel

Op 15 mei komt een kinderkoor uit Oeganda naar De Vuurvogel. Zij zullen in alle klassen workshops geven en de dag om 12.30 uur afsluiten met een spectaculair slotoptreden en een marktje waar Afrikaanse spulletjes verkocht worden. Hierbij zijn ouders, buurtgenoten en belangstellende welkom. 

lees verder …

bomenplantdag

15-3-2019 Edese Post

Linde en Amber planten gelijknamige bomen

EDE – Leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Vuurvogel hebben woensdagochtend samen met Wethouder Hoefsloot zeven bomen geplant in de speeltuin aan de Diamanstraat. Tijdens de Nationale Boomfeestdag …

lees verder …

kleuterklas met juf Wendy

6-2-2019 Edese Post

Juf Wendy Smeenk: ‘Ontwikkelingswerker was mijn wens’

EDE – Wendy is ongeveer 20 jaar werkzaam in het onderwijs. “Ik wilde altijd ontwikkelingswerker worden”, vertelt ze. “Maar toen ik …..

lees verder …

vrije school pabo

Minor Vrijeschoolonderwijs start komend schooljaar

Alle pabo-studenten in Nederland kunnen vanaf komend studiejaar (2019-2020) een minor
Vrijeschoolonderwijs volgen in Nijmegen. Met het behalen van de minor kunnen pabo-studenten na
hun afstuderen ook op een vrijeschool aan de slag.

lees verder …

100 jaar waldorf

27-12-2018, via vrijescholen.nl

In 2019 bestaat de vrijeschool 100 jaar!

In 2019 bestaat de vrijeschool 100 jaar! In dat jaar zal het groots gevierd worden met verschillende activiteiten, initiatieven en projecten van over de hele wereld, ook in Nederland. Maar de weg daar naartoe is minstens zo belangrijk. Daarom is nu al een een internationale campagne van start gegaan onder de titel Waldorf 100, waar ook de Nederlandse vrijeschoolbeweging in vertegenwoordigd is. Op de website van Waldorf 100 is al veel te lezen over de thema’s en alle initiatiefkracht.

lees verder …

26-11-2018, EDE TV Nieuws

€350.000 voor verduurzaming de Vuurvogel

de Vuurvogel wordt aardgasvrij

15-11-2018, de Gelderlander

Basisschool Vuurvogel Ede wordt aardgasvrij

EDE – Basisschool De Vuurvogel aan de Nachtegaallaan in Ede gaat van het aardgas af. De school is een van de elf scholen die door de minister aan is gewezen.

Lees verder …

kennismaking nieuwe locatieleider

18-10-2018, Ede Stad

Kennismaking nieuwe schoolleider basisschool De Vuurvogel

Sinds het begin van dit schooljaar heeft basisschool De Vuurvogel aan de Nachtegaallaan in Ede een nieuwe schoolleider: Maartje ter Beek. Vol energie laat ze een frisse wind door de school waaien. Als schoolleider zorgt ze ervoor dat ‘alles draait’ en dat kinderen én leerkrachten zin hebben om naar school te gaan.

Lees verder …

de Vuurvogel wil aardgasvrij

25-10-2018, de Gelderlander

Basisschool de Vuurvogel wil van het aardgas af.

Basisschool De Vuurvogel gaat misschien van het aardgas af. Gemeente Ede heeft deze school aangemeld voor een proef waarin oudere schoolgebouwen gasloos gemaakt worden. Er mogen tien scholen uit heel Nederland meedoen aan deze proef, waar het rijk in totaal 3,5 miljoen euro subsidie voor uittrekt. Na 1 oktober worden alle aanmeldingen beoordeeld.

Lees verder …