Nieuws

100 jaar waldorf

27-12-2018, via vrijescholen.nl

In 2019 bestaat de vrijeschool 100 jaar!

In 2019 bestaat de vrijeschool 100 jaar! In dat jaar zal het groots gevierd worden met verschillende activiteiten, initiatieven en projecten van over de hele wereld, ook in Nederland. Maar de weg daar naartoe is minstens zo belangrijk. Daarom is nu al een een internationale campagne van start gegaan onder de titel Waldorf 100, waar ook de Nederlandse vrijeschoolbeweging in vertegenwoordigd is. Op de website van Waldorf 100 is al veel te lezen over de thema’s en alle initiatiefkracht.

lees verder …

26-11-2018, EDE TV Nieuws

€350.000 voor verduurzaming de Vuurvogel

de Vuurvogel wordt aardgasvrij

15-11-2018, de Gelderlander

Basisschool Vuurvogel Ede wordt aardgasvrij

EDE – Basisschool De Vuurvogel aan de Nachtegaallaan in Ede gaat van het aardgas af. De school is een van de elf scholen die door de minister aan is gewezen.

Lees verder …

kennismaking nieuwe locatieleider

18-10-2018, Ede Stad

Kennismaking nieuwe schoolleider basisschool De Vuurvogel

Sinds het begin van dit schooljaar heeft basisschool De Vuurvogel aan de Nachtegaallaan in Ede een nieuwe schoolleider: Maartje ter Beek. Vol energie laat ze een frisse wind door de school waaien. Als schoolleider zorgt ze ervoor dat ‘alles draait’ en dat kinderen én leerkrachten zin hebben om naar school te gaan.

Lees verder …

de Vuurvogel wil aardgasvrij

25-10-2018, de Gelderlander

Basisschool de Vuurvogel wil van het aardgas af.

Basisschool De Vuurvogel gaat misschien van het aardgas af. Gemeente Ede heeft deze school aangemeld voor een proef waarin oudere schoolgebouwen gasloos gemaakt worden. Er mogen tien scholen uit heel Nederland meedoen aan deze proef, waar het rijk in totaal 3,5 miljoen euro subsidie voor uittrekt. Na 1 oktober worden alle aanmeldingen beoordeeld.

Lees verder …